уторак, 01. март 2016.

Rebrasta rozenka


Savršeno se uklapa na svakom prazničnom tanjiru.Dobitna kombinacija ukusa.



Potrebno je:

1 pakovanje rozen kora
1/2 kg sira po izboru
4 dl pavlake
3 kuvana jajeta
100 g majoneza
300 g šunkarice
200 g ajvara
130 g margarina
200 g kačkavalja
150 g prepečenog susama.

Priprema:

Susam staviti u teflon tiganju i pustiti ga da dobije rumenu boju, nekoliko puta protresti tiganj i ostaviti da se ohladi. U odgovarajućoj posudi staviti margarin, izgnječiti ga viljuškom, dodati sir, majonez i pavlaku i mikserom umutiti na najmanjoj brzini. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati seckana jaja i rendani kačkavalj, a u drugi ajvar. Naizmenično filovati.


Prvo ide fil sa ajvarom, pa druga kora filovana belim filom, pa preko fila poređana tanko sečena šunkarica, malo belog fila, pa kora, pa fil sa ajvarom i tako redom dok ne potrošite sav materijal.
Maže se i zadnja kora i sve pospite prepečenim susamom i rendanim kačkavaljem. Dobro rashladiti i seći na štanglice.


Uživati u prelepom ukusu.

Prijatno.