уторак, 1. март 2016.

Torta sa alvom



Kad šef kuhinje,tri dana pred rođendan ,dobije punu kutiju alve ništa drugo ne preostaje nego napraviti....

Ombre torta sa alvom

Potrebno je:
1/2 kg alve
1 l kisele vode
1 kg šlag krema
800 g mlevenog keksa
100 g čokolade
200 g višanja.

Umutiti šlag sa kiselom vodom. Kad se lepo umuti dodati rukom izmrvljenu alvu. Umutiti mikserom i 1/4 šlaga odvojiti za dekoraciju. Zatim dodati mleven keks i mutiti mikserom. Odvojiti 1/3 šlaga.
Preostali deo šlaga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu, prohlđenu čokoladu, a u drugi višnje. Sve umutiti mikserom.Dublju šerpu obložiti celofanom i prvo staviti beli šlag. Zatim deo bez keksa, pa deo sa višnjama i na kraju deo sa čokoladom. Ostaviti u frižideru da se stegne tortica.
Sutradan prevrnuti tortu na plato i dekorisati višnjom i čokoladom.
Torta je osvežavajuća i ukusna.
Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар