среда, 02. март 2016.

Piletina u umaku od paradajza

Kiselkasto -slatki ukus !Sa ovim nema greške!
Ne poznjem ni jednu osobu koja ovu kombinaciju ne voli !
Čist pogodak za najkraće vreme!

Potrebno je:

  • 2 bataka sa karabatakom
  • 4 veća paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • po ukusu soli
  • malo začinskog bilja
  • 3 kašike ulja.

Priprema :

Na ulju stavite meso da se uprži sa svih strana, da dobije lepu, rumenu boju. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U istom ulju staviti da se uprži sitno sečenu glavicu crnog luka, mešati dok ne dobije staklastu boju. Dodati isečen i oljušten paradajz. Smanjiti temperaturu i pustiti da se krčka na laganoj vatri. Posoliti po ukusu i dodati začinsko bilje. Krčkati 30-tak minuta pa dodati isprženu piletinu. Krčkati zajedno još 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a meso poprimi kiselkasti ukus.
Po zelji mozete dodati seckani persun.
Prijatno.