Dvobojni kolač daje savršeni ukus. Prijatan za oko ali i nepca.
Sastojci
- 500 gr Rozen korica
- 1 l gusti sok od breskve
- 300 gr šećera
- 2 kesice vanilin secera
- 250 gr margarina
- 100 gr bele čokolade
- 100 gr crne čokolade
- 300 gr orah mleveni
- 200 gr keks mleveni
za glazuru:
- 150 gr čokolade
- 4 kasika ulja
- 20 gr secerne perle
Uputstvo za pripremu
- U odgovarajucoj posudi staviti sok i secer. Kad provri zakuvajte puding na uobicajeni nacin. Dodajte i vanilin secer.Skloniti s vatre i odmah dodajte margarin. Mesati dok se ne otopi. Podeliti na dva dela. U prvi deo staviti belu cokoladu i mleven keks a u drugi deo crnu cokoladu i mleven orah. Finalni postupak: kora,braon fi,kora,beo fil i tako redom dok ne potrosite sve sastojke.Dovoljno za jednu koru je 6 kasika fila.
- Za glazuru otopite cokoladu sa uljem na laganoj vatri i preliti ceo kolac. Dekorisati secernim perlama.
- Dobro rashladiti i uzivati u ukusu.
- Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар