петак, 25. март 2016.

Posna rozenka sa čokoladom i lešnikom

Posna rozenka sa čokoladom i lešnikom
Posna rozenka sa čokoladom i lešnikom

Dani su posta pa možda nekom zatreba predlog za dobru posnu tortu koja se brzo pravi i još brže pojede !

Potrebno je:

  • 1,5 l soka po izboru
  • 4 kese pudinga od vanile
  • 12 kašika šećera
  • 350 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g čokolade
  • 300 g mlevenih, pečenih lešnika
  • 150 g keksa prelivenog čokoladom
  • 1 pakovanje rozen korica
  • Za dekoraciju:

    • 100 g čokolade
    • 6 kašika ulja
    • nekoliko jezgra lešnika
    • Priprema :
    • Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite na ringlu da provri. Dodajte mu šećer. Kad provri, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajen način. Mešajte nekoliko minuta. Sklonite i ostavite da se ohladi. Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu. Dodati i hladan krem od pudinga. Sve zajedno mutite mikserom da se dobije glatka krema. Podelite na dva dela. U jedan deo stavite otopljenu čokoladu, a u drugi mleven, pečen lešnik. Prve četiri korice se mažu filom od čokolade. Na petu koru ide fil sa čokoladom, pa keks natopljen sokom. Od šeste kore ide fil sa lešnikom. Dekorisati otopljenom čokoladom i poređati lešnike.
    • Uživati u prelepom ukusu. Ja sam za ovu priliku Rozen korice podelila na pola i dobila dve manje tortice. Umesto posnog keksa možete staviti i čajne kolutiće. A umesto soka možete puding zakuvati u mleku i dobićete ukusnu, neobičnu tortu. 
    • Uživati u prelepom ukusu. Ja sam za ovu priliku Rozen korice podelila na pola i dobila dve manje tortice. Umesto posnog keksa možete staviti i čajne kolutiće. A umesto soka možete puding zakuvati u mleku i dobićete ukusnu, neobičnu tortu. Prijatno.