четвртак, 24. март 2016.

Piletina O La -La

Piletina O La -La
Piletina O La -La

Šta sutra za ručak ?Možda piletina ?

Potrebno je:

  • 4 bataka sa karabatakom
  • 1 šolja pirinča
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 g graška
  • 50 g kukuruza šećerca
  • po ukusu soli
  • 3 kašika ulja
  • 1 prstohvat mirođije
  • malo začinskog bilja
  • 1 prstohvat seckanog peršuna
Priprema :
Na ulju ispržiti piletinu sa jedne i druge strane. Potrebno je da uhvati lepu rumenu boju. Izvaditi meso iz tiganja pa dodati sitno sečen crni luk. Propržiti luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati grašak i šargarepu isečenu na željene kocke, naliti sa 2 dl vode i krčkati na laganoj vatri 20-ak minuta. Dodati kukuruz šećerac i pirinač. Naliti sa 3 dl vode i kuvati. Posoliti i dodati začine po želji.
Pred kraj dodati isprženu piletinu i pustiti da se krčka još 2-3 minuta dok se ne sjedine mirisi. Skloniti sa šporeta pa dodati seckan peršun. Dekorisati po želji i uživati u slatkasto-slanom ukusu. Prijatno.