среда, 2. март 2016.

Kocke sa palentom









Za sve ljubitelje toplog doručka ili hladne večere!


Sastojci
Priprema :

Mleko sipajte u šerpu,dodajre prstohvat soli i zakuvajte palentu na uobičajeni način, mešajući svo vreme. Kad se skuva izliti palentu u odgovarajući četvrtasti pleh da debljina palente bude 1 cm -okvirno. Pustiti da se ohladi.

Ohlađenu palentu iseći na kocke 4x4 cm.

Na svaku kockicu staviti parče sira i kolutić sunke smotan na četvrrine ​i premazan sirom. Pokriti drugom palentinom kockom i blago pritisnuti sa svih strana. Svaku kocku umočiti prvo u brašno, zatim jaje i na kraju ubaciti u tanjir sa prezlama.

Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne uhvate lepu rumenu boju. Rešatkastom kašikom izvaditi na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.

Služiti sa jogurtom ili ajvarom. Podjednako su dobre i tople i hladne.

Uživati u ukusu. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар