уторак, 15. март 2016.

Pašteta od pazliđžana

Namaz možete mazati na hleb i uživati u ukusu. Možete ga koristiti za razne kapkejkove sa dodatkom povrća po želji, za mazanje slanih torti, za punjenje posnih princes krofni ili uvijanje posnih rolata. Obogatite Vašu trpezu i uživajte u zdravom namazu. Čuvajte ga u zamrzivaču i upotrebite ga kad god poželite. Ekonomičan je i pre svega zdrav.

Potrebno je:

  • 1 kg plavog patlidžana
  • 1 pečena crvena paprika
  • 1/2 šoljice ulja
  • 100 g majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 3 čena belog luka
  • po ukusu bibera
  • po ukusu soli
  • dosta peršuna
  • Priprema :
  • Patlidžan skuvati, ocediti i hladno izmiksati. Papriku ispeći, oljuštiti i izmiksati je. Spojiti je sa patlidžanom i dodati ulje, majonez, senf, seckan beli luk, biber i peršun. Izmiksati mikserom smesu. Ostaviti da se dobro rashladi. Dekorisati seckanim peršunom. Uživati u ukusu. Pašteta može i bez belog luka, ako niste ljubitelj. Prijatno.