Namaz možete mazati na hleb i uživati u ukusu. Možete ga koristiti za razne kapkejkove sa dodatkom povrća po želji, za mazanje slanih torti, za punjenje posnih princes krofni ili uvijanje posnih rolata. Obogatite Vašu trpezu i uživajte u zdravom namazu. Čuvajte ga u zamrzivaču i upotrebite ga kad god poželite. Ekonomičan je i pre svega zdrav.
Potrebno je:
- 1 kg plavog patlidžana
- 1 pečena crvena paprika
- 1/2 šoljice ulja
- 100 g majoneza
- 1 kašika senfa
- 3 čena belog luka
- po ukusu bibera
- po ukusu soli
- dosta peršuna
- Priprema :
- Patlidžan skuvati, ocediti i hladno izmiksati. Papriku ispeći, oljuštiti i izmiksati je. Spojiti je sa patlidžanom i dodati ulje, majonez, senf, seckan beli luk, biber i peršun. Izmiksati mikserom smesu. Ostaviti da se dobro rashladi. Dekorisati seckanim peršunom. Uživati u ukusu. Pašteta može i bez belog luka, ako niste ljubitelj. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар