Ništa nije lepše nego kad stan zamiriše na vruć hleb !Pasirani paradajz daje hlebu posebnu aromu !
Za narandzasti deo:
- 2 dl pasirani paradajz
- 1 dl kisele vode
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 prstohvat bosiljka
- 1 šoljica ulja
- malo lanenog semena
- malo semena suncokreta
- malo semena bundeve
- 500 g brašna
Za beli deo:
- 2 dl kisele vode
- 1 dl obične vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 500 g brašna
I još:
- nekoliko kapi zelene boje za kolače
- malo morske soli
- Priprema :
- Zamesiti glatko testo od svih sastojaka za narandžasti deo. Dodati sve vrste semenki i ostaviti da nadođe. Postupak ponoviti i sa belim delom. Od belog dela odvojiti pola testa i ubaciti par kapi zelene boje. Ostaviti da nadođe.
- Nadošlo narandžasto testo razviti oklagijom u elipsu i uviti kao rolat. Beli deo razviti oklagijom pa staviti preko narandžasti rolat i opet smotati ponovo u rolat.
- Postupak ponoviti i sa zelenim delom.
- Razviti ga u elipsu i ceo hleb staviti preko i sve zajedno umotati u rolat. Ceo hleb premazati uljem i posuti krupnu morsku so.
- Ostaviti da hleb naraste i peći na 180 C dok ne porumeni.
- Uživati u neobičnom ukusu.
- Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар