понедељак, 14. март 2016.

Dvobojni hleb

Ništa nije lepše nego kad stan zamiriše na vruć hleb !Pasirani paradajz daje hlebu posebnu aromu !

Za narandzasti deo:

  • 2 dl pasirani paradajz
  • 1 dl kisele vode
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 prstohvat bosiljka
  • 1 šoljica ulja
  • malo lanenog semena
  • malo semena suncokreta
  • malo semena bundeve
  • 500 g brašna
  • Za beli deo:

    • 2 dl kisele vode
    • 1 dl obične vode
    • 1/2 kockice kvasca
    • 1 šoljica ulja
    • 1 kašičica šećera
    • 1 kašičica soli
    • 500 g brašna
    • I još:

      • nekoliko kapi zelene boje za kolače
      • malo morske soli
      • Priprema :
      • Zamesiti glatko testo od svih sastojaka za narandžasti deo. Dodati sve vrste semenki i ostaviti da nadođe. Postupak ponoviti i sa belim delom. Od belog dela odvojiti pola testa i ubaciti par kapi zelene boje. Ostaviti da nadođe.
      • Nadošlo narandžasto testo razviti oklagijom u elipsu i uviti kao rolat. Beli deo razviti oklagijom pa staviti preko narandžasti rolat i opet smotati ponovo u rolat.

      • Postupak ponoviti i sa zelenim delom.
      • Razviti ga u elipsu i ceo hleb staviti preko i sve zajedno umotati u rolat. Ceo hleb premazati uljem i posuti krupnu morsku so.
      • Ostaviti da hleb naraste i peći na 180 C dok ne porumeni.
      • Uživati u neobičnom ukusu.
      • Prijatno.