Ako ste ljubitelj posnih torti ne propustite ovaj recept i te kako može da Vam dobro dođe !Bez pečenja kora ,sa puno fila i oraha.Torta je izdašna i možete uživati u ukusu za tili čas !Proverite !
Potrebno je:
- 1 l soka od breskve
- 4 kesice pudinga od vanile
- 12 kašika šećera
- 400 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 300 g Menaž čokolade
- 300 g mlevenih oraha
- 400 g čajnih kolutića
- 1 pakovanje gotovih rozen kora
Za pot
- 2 dl soka od breskve
- Priprema :
- Puding razmutite sa malo soka, a u ostalom soku dodajte šećer, staviti da provri i zakuvati puding na uobičajeni način. Pustiti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila korica. Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu i sjediniti sa hladnim pudingom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a u drugi mleveni lešnik.
- Pakovanje torte: Na prvu rozen koru staviti braon fil.
- Na drugu žuti fil, na treću braon na četvrtu žuti fil, na petu braon fil i poređati čajne kolutiće jedan do drugog, umočenim u soku od breskve.
- Staviti opet rozen koru i do kraja mazati naizmenično i žuti i braon fil. Zadnju koru premazati braon filom i dekorisati mlevenim orasima.
- Torta je vrlo izdašna, ekonomićna je, lepa na "oko', brzo se pravi i posna je.
- Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар