уторак, 15. март 2016.

Rozen plus torta

Ako ste ljubitelj posnih torti ne propustite ovaj recept i te kako može da Vam dobro dođe !Bez pečenja kora ,sa puno fila i oraha.Torta je izdašna i možete uživati u ukusu za tili čas !Proverite !

Potrebno je:

  • 1 l soka od breskve
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 12 kašika šećera
  • 400 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g Menaž čokolade
  • 300 g mlevenih oraha
  • 400 g čajnih kolutića
  • 1 pakovanje gotovih rozen kora
    • Za pot

      • 2 dl soka od breskve
      • Priprema :
      • Puding razmutite sa malo soka, a u ostalom soku dodajte šećer, staviti da provri i zakuvati puding na uobičajeni način. Pustiti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila korica. Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu i sjediniti sa hladnim pudingom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a u drugi mleveni lešnik.
      • Pakovanje torte: Na prvu rozen koru staviti braon fil.
      • Na drugu žuti fil, na treću braon na četvrtu žuti fil, na petu braon fil i poređati čajne kolutiće jedan do drugog, umočenim u soku od breskve.
      • Staviti opet rozen koru i do kraja mazati naizmenično i žuti i braon fil. Zadnju koru premazati braon filom i dekorisati mlevenim orasima.
      • Torta je vrlo izdašna, ekonomićna je, lepa na "oko', brzo se pravi i posna je.
      • Prijatno !