уторак, 01. март 2016.

Dvobojna oblanda



Danas je svetski dan komplimenata,najpozitivniji dan !
Nekako mi ova fotografija na to asocira!

Uživajte u današnem danu!
Potrebno je:
300 g sira
1 čaša pavlake
50 g majoneza
malo bibera
2 kašike ajvara
2 kašike seckanog peršuna
100 g suvog mesa
50 g mariniranih šampinjona
3 kesela krastavca
1 list veće oblande.
Priprema :
Oblandu staviti između dve vlažne krpe i ostaviti pola sata da se ovlaži, da može lakše da se uvija. Za to vreme mikserom na najmanjoj brzini umutiti sir, pavlaku i majonez. Dodato malo bibera. Smesu podeliti na dva dela i u jedan deo staviti seckan peršun, a u drugi ajvar.
Na polovinu oblande staviti beli fil, a sa druge strane crveni fil.
Na beo fil, na samoj ivici oblande staviti suvo meso, a na crveni fil krastavčiće isečene po dužini i marinirane pečurke.
Oblandu istovremeno savijati i sa jedne i sa druge strane ravnomerno do sredine, gde će se spojiti.
Celu oblandu uviti u foliju, staviti u frižider i dobro rashladiti.
Seći na rolate na oko 1 cm debljine. Uživati u divnom ukusu.
Prijatno.