уторак, 8. март 2016.

Hrono paradajz čorba



Za sve ljubitelje hrono ishrane ali i za one koji to nisu odličan recept za  čorbu ili glavno jelo?Sa sezonskom salatom odlična kombinacija.

Potrebno je:


500 gr mlevenog mesa,2 glavice crnog luka,po ukusu soli,po ukusu bibera,1 belance,500 ml pasiranog paradajza , 1 kašika seckanog peršuna.,3 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

U odgovarajućoj posudi staviti mleveno meso ,dodati seckan crni luk posoliti,pobiberiti i dodati belance koje ste pre toga umutili viljuškom.Izjednačiti smesu i na vrelom maslinovom ulju pržiti male mesne loptice sa svih strana.
Izvaditi ih rešetkastom kašikom .Na maslinovom ulju dodati iseckan crni luk,propržiti dok ne dobije staklast izgled pa naliti sa pasiranim paradajzom.Vratiti mesne kuglice,naliti sa 500 ml vode i kuvati još 30 minuta na laganoj vatri.
Skloniti sa ringle pa dodati seckan peršun.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар