уторак, 8. март 2016.

Damen kapric

Fondan ne volim da jedem a ni da ga spremam!Ali ako neko baš insistira,evo konačnog rezultata.Pa i nije tako loše.

Torta je kremasta, sočna i vrlo ukusna. Odlična preporuka za sve sladokusce!

Sastojci :

Potrebno je umutiti 3 kore od po:
4 komada jaja
6 kasika šećera
2 kasike kakao
3 kasika brašna
0,5 kesice praška za pecivo.

Potrebno za fil:

10 komada žumanca
12 kasika šećera u prahu
400 gr čokolada
250 gr margarina
300 gr krem šlag od vanile
3 dl mleka
2 case kisele pavlake.

Potrebno za drugi fil:

250 gr krem šlag od vanile
2,5 dl mleka
1 casa kisele pavlake
300 ml čokoladnog mleka.

Uputstvo za pripremu :

Za koru je potrebno da jaja umutite sa secerom penasto.Kad se lepo umuti dodati kakao,brasno i prasak za pecivo.Peci na 200 C 10-ak minuta,dok ne porumeni. Postupak ponoviti 3 puta. Zumanca kuvati sa secerom na pari.Cim se pokaze varjacom prvi trag u serpi dodajte cokoladu i mesajte dok se ne istopi.Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.Za to vreme umutite krem slag sa mlekom i dodajte kiselu pavlaku.Margarin umutite penasto pa dodajte hladan fil i umucenu slag kremu. Za drugi fil umutite krem slag sa mlekom i dodajte pavlaku. Kore natopiti sa po 100 ml cokoladnog mleka.
Filovati: kora natopljena cokoladnim mlekom,fil sa cokoladom pa krem slag i tako tri puta.Fil sa cokoladom stavljajte 2 puta vise od drugog fila. Dekorisati po zelji.
Prijatno.

Ja sam za ovaj oblik torte koristila meru i po.

Нема коментара:

Постави коментар