понедељак, 21. март 2016.

Hrono đevrek

Hrono đevrek
Hrono đevrek








Za sve ljubitelje peciva od integralnog i raženog brašna.Za ljubitelje hrono ishrane !Jednostavna priprema i par koraka do savršene grickalice !Postupak u slikama !

Potrebno je :

300 gr integralnog brašna
100 gr raženog brašna
1 ravna kašičica soli
1,5 kašičice sode bikarbone
40 gr putera
1 dl kiselog mleka
1,5 dl kisele vode.

Za posipanje:

50 gr susam


Priprema:

U odgovaraju posudu staviti sve suve sastojke,puter i dodajte kiselo mleko , vodu i zamesite testo.Dodavati postepeno brašno.Testo je gotovo kad se smesa ne lepi za ruke.Razviti oklagijom veliki krug debljine oko 5 mm.Velikom i malom šoljom vaditi krugove.Jedan veći sa većom šoljom a unutar tog kruga još jedan krug manjom šoljom.
Na ringlu staviti vodu pomesanom sa 1 kašicicom sode bikarbone i pustiti da provri.U vrelu vodu stavljati đevreke i pustiti da se kuvaju.Gotovi su za jedan minut,čim isplivaju na površinu.
Rešetkastom kašikom vaditi đevreke na tanjir sa susamom a onda ređajte u plehu obloženim pek papirom.Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Peći na 200 C dok ne porumene.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар