понедељак, 21. март 2016.

Gibanica bez kora

Gibanica bez kora
Gibanica bez kora
Ako želite vruću gibanicu za doručak a zaboravili ste da kupite kore evo praktičnog rešenja !Uživaćete u svakom zalogaju !

Potrebno je:

  • jajeta
  • 3 šoljice ulja
  •        3 šoljica mleko
  • 6 šoljica brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 g sira
  • po ukusu soli
Priprema :
  • Belanca odvojiti od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodati žumanca. Masa treba da bude umućena kao za tortu. Isključiti mikser pa dodati ulje, mleko i brašno pomešanog sa praškom za pecivo. Dodati soli, ali paziti da ne bude previše zbog sira. Izmrviti sir i dodati masi.
  • Masu izručiti u pleh obloženog pek papirom. Posuti mrvljenim sirom.
  • Peći na 200 C 20-tak minuta. Seći po želji.
  • Prijatno !
  • Mera je šoljica od 1 dl,one šoljice koje su se nekad koristile.Recept je star sigurno 15 godina ili ga bar ja imam toliko !