уторак, 1. март 2016.

Žuto-zeleni rolat

Kazu sa maslinovim uljem se zdravije zivi.Kako nikad nije na odmet imati bocu vise, pokusala sam da ga osvojim!Ali ,gle cuda,ja dobijem glavnu nagradu ,Primo skolu kuvanja kojoj se posebno radujem!Hvala Olitalia .



Sastojci 

Za koru:
4 jajeta
3 kašike brašna
prstohvat soli
2 briketa spanaća
1/2 kesice praška za pecivo.

Za fil:
200 g sira
3 kašika pavlake
100 g seckane šunke
50 g pečenog susama.

Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst šam. Dodati žumanaca, nastaviti mućenje dok se ne dobije penasta smesa. Isključiti mikser, dodati brašno pomešno sa praškom za pecivo, ulje, prstohvat soli, lagano promešati i podeliti smesu na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugom dodati brikete spanaća. Pleh 36x36 cm obložiti pek papirom i u isti mah sipati i jednu i drugu smesu. Do polovine pleha dođe jedna smesa, a od druge polovine druga. Peći na 200 C dok ne porumeni. Pečenu koru staviti na vlažnu krpu i umotati vruću koru u rolat i pustiti da se ohladi. Skinuti krpu. Za fil je potrebno pomešati sir, koga ste izgnječili viljuškom, dodati pavlaku,seckanu šunku i prepečen susam. Ovim filom filovati rolat. Uviti rolat u foliju i ostaviti najmanje dva sata da se dobro rashladi.
Seći po želji. Uživati u ukusu i divnom izgledu.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар