четвртак, 17. март 2016.

Čoko-jagoda torta




Jagode samo što nisu pa evo mala pomoć od mene !Ovom tortom je moja devojčica proslavila 14 rođendan !Tražilo se parče više !Torta je preukusna.Može Vam dati inspiraciju za predstojeće praznike !

Za koru (x3):

  • jaja
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašike rendane čokolade
  • 2 kašike griza
  • Za žuti fil:

    • 1 l mleka
    • 150 g pudinga od vanile
    • 200 g mlevene plazme
    • 200 g margarina
    • 200 g šećera u prahu
    • Za beli fil:

      • 500 ml slatke pavlake
      • 2 čaše kisele pavlake
      • 400 g krem šlaga
      • Za roze fil:

        • 1 l mleka
        • 150 g pudinga od jagode
        • 100 g milka čokolade sa jagodom
        • 2 kašike gustina
        • 200 g margarina
        • 200 g šećera u prahu
        • I još:

          • 800 g jagoda
          • 600 ml čokoladnog mleka
          • Umutiti jaja sa šećerom. Kad se dobro umuti isključiti mikser, pa dodati mleven orah, rendanu čokoladu i griz. Lagano promešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 C 15-tak minuta, u zavisnosti od rerne. 
          • Potrebno je umutiti 3 ovakve kore. Za žuti fil potrebno je razmutiti puding od vanile sa malo mleka i zakuvati u preostalo mleko. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati ohlađeni puding. Mutiti mikserom dok ne dobijete glatku kremu. Dodati mlevenu plazmu.
          •  Za roze krem potrebno je puding od jagode i gustin razmutiti sa malo mleka i zakuvati u preostalo mleko. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu pa dodati puding. Mutiti dok ne dobijete glatku kremu. Izrendajte čokoladu sa jagodama. 
          • Za beli fil potrebno je umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom i šlagom ​bez dodavanja vode ili mleka.
          • Koru prelijte sa čokoladnim mlekom po 2 dl za svaku koru.
          • Preko kore poslažite jagode.
          • Preko jagoda stavite trećinu roze fila.
          • Preko rozeg fila idi žuti fil.
          • Belim filom dekorišite tortu po želji.
          • Seći po želji.
          • Uživati u ukusu.
          • Prijatno !