Sir koji se topi u ustima daje savršen ukus gibanici.Hrskava spolja, mekana unutra. Dobar predlog za ketering.Ubedljivo najbolja kombinacija.Dobre stvari ne treba menjati !
Sastojci
- 4 komada jaja
- 0,5 kasicice soli
- 1 casa jogurta
- 500 gr kore za gibanicu
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dl ulja
- 50 gr griza
- 300 gr sira
- 20 gr susama
Uputstvo za pripremu
- Odvojiti zumanca od belanaca.Prvo umutite belanca u cvrst sam pa postepeno dodavajte zumanca.Smanjite brzinu miksera pa dodajte so,ulje,griz i prasak za pecivo.Kore podeliti na dva dela da bi ste dobili dve strudle.Svaku koru premazite sa 3-4 kasika fila.
- Na zadnju koru izmrvite bogato sir.Uvijte u strudlu istavite u pleh za pecenje.Postupak ponoviti i sa drugom polovinom kora.Malo fila sacuvajte za odozgo.
- Premazite obe strudle i pospitesusamom..Pecite na 200 C dok ne porumene.Uzivati u hrskavom ukusu gibanice.
- Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар