среда, 16. март 2016.

Gibanica





Sir koji se topi u ustima daje savršen ukus gibanici.Hrskava spolja, mekana unutra. Dobar predlog za ketering.Ubedljivo najbolja kombinacija.Dobre stvari ne treba menjati !

Sastojci
Uputstvo za pripremu
  1. Odvojiti zumanca od belanaca.Prvo umutite belanca u cvrst sam pa postepeno dodavajte zumanca.Smanjite brzinu miksera pa dodajte so,ulje,griz i prasak za pecivo.Kore podeliti na dva dela da bi ste dobili dve strudle.Svaku koru premazite sa 3-4 kasika fila.
  2. Na zadnju koru izmrvite bogato sir.Uvijte u strudlu i​stavite u pleh za pecenje.Postupak ponoviti i sa drugom polovinom kora.Malo fila sacuvajte za odozgo.
  3. Premazite obe strudle i pospitesusamom..Pecite na 200 C dok ne porumene.Uzivati u hrskavom ukusu gibanice.
  4. Prijatno !