петак, 25. март 2016.

Bajadera sa kikirikijem

Bajadera sa kikirikijem
Bajadera sa kikirikijem

Kikiriki obožavam !Rado ga koristim i za slatka i za slana jela !Ova kombinacija je čist pogodak !

Za tamniji deo:

  • 250 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevenog keksa
  • 100 g margarina
  • 100 g čokolade
  • Za bledji deo:

    • 150 g margarina
    • 150 g šećera u prahu
    • 150 g mlevenog, pečenog kikirikija
    • Za glazuru:

      • 100 g čokolade
      • 6 kašika ulja
      • Priprema :
      • Ušpinovati šećer sa malo vode. Treba da vri 2-3 minuta. Dodati margarin i čokoladu i mešati da se otopi. Skloniti sa ringle pa dodati mleven orah i mleven keks. Izjednačiti masu varjačom i razviti koru željene debljine. Za bledji deo potrebno je mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu. Kad se penasto umuti dodati mleveni pečeni kikiriki. Rastanjiti preko tamnije kore. Za glazuru čokoladu otopiti sa uljem i preliti preko kolača. Ostaviti najmanje dva sat u frižideru da se rashladi i uživati u prelepom ukusu. 
      • Prijatno !