субота, 13. фебруар 2021.

Kineske mekike

Kineske mekike





Volite li vi da isprobavate nove recepte ?Danas odlučila da ugodim sebi i napravim nešto po mojoj želji !Izbor je pao na ove mekike jer se testo sprema uveče tako da mogu prespavati hladno subotnje jutro !

Potrebno je :

200 gr brašna

6 gr prašak za pecivo

2 gr sode bikarbone

10 gr ulja

4 gr soli

140 gr hladnog mleka

po potrebi ulje za prženje

Priprema :

Pomešati brašno sa praškom za pecivo,dodati sodu bikarbonu,so ,ulje i hladno mleko.Varjačom mešati dok se ne sjedine sastojci a zatim rukom dovršiti mešenje.Testo prekriti krpom , ostaviti pola sata da miruje.Nakon tog vremena oklagijom razvuči testo tanko,staviti ga na plato,pokriti alu folijom i ostaviti u zamrzivaču do jutra.

Pre nego pripremite mekike izvadite iz zamrzivača i ostavite najmanje pola sata da se testo odledi.Uljem premazati radnu površinu,još malo rasklagijati  pa točkićem secite dugačke trake.Jednu traku stavite preko druge pa jako pritisnite štapićem da bi se trake spojile.

Pržite mekike na vrelom ulju sa jedne i druge strane .Izvadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće i uživajte u ukusu.Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар