четвртак, 30. јануар 2020.

Bajadera




Nezamenljiva !Uvek aktuelna !Dobro poznata svima !

Potrebno je :

400 gr šećer
200 ml vode
300 gr mleveni keks
300 gr mleven orah
250 gr margarin
70 gr čokolade

Za glazuru :

200 gr crne čokolade
30 gr bele čokolade
6 kašika ulja

Priprema :

Šećer preliti vodom i staviti na ringlu samo da proključa.Dodati mleven keks,orahe i margarin kocku po kocku.Mešati na laganoj vatri da se masa izjednači.

Skloniti sa šporeta i podeliti na dva dela.U jedan deo staviti čokoladu , mešati da se ujednači a drugi deo ostaje isti.Na plato prvo oblikovati svetliji deo pa isipati deo sa čokoladom.

Kad se skroz ohladi i stegne kolač preliti glazurom od čokolade koju ste otopili na pari sa uljem.Dobro rashladiti i seći po želji.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар