субота, 1. децембар 2018.

Grilijaž posna torta

Grilijaž posna torta
Grilijaž posna torta





Odlična posna torta za sve ljubitelje grilijaža i čokolade.Kore se prelivaju čokoladom te su sočne i mekane i savršeno se uklapaju sa filom.Torta je  teška 4,5 kg !

Potrebno je napraviti dva puta po 2  kore :

1 čaša gazirani sok od narandže 2 dl
3 čaše šećer
2 čaše brašna
2 kašike džema od kajsija
1 kašičica ravna sode bikarbone
3 kašika ulja
10 kašika mlevenih oraha

Od ove smese ispeći dve kore ili peći u veliki pleh pa kore podeliti na pola !Potrebno je napraviti još dve kore -ukupno 4 .

Potrebno za grilijaž :

400 gr šećer
kockica margarina

Za čokoladnu koricu :

300 gr čokolade
kockica margarina

Za kremu je potrebno :

700 gr alve
5 kašika šećer
7 kašika kakao
120 ml voda
300 gr margarin
500 gr posni šlag
400 ml gazirane vode

Priprema :

Sve sastojke za koru sjedinite.Promešajte varjačom  a može i mikserom i od ove smese ispeći 2 kore ili isipati smesu na veliki pleh(od električnog šporeta) i nakom pečenja koru podeliti na polovinu.Potrebno je napraviti 2x2 kore.Pecite na 200 C oko 10 minuta.Dobro rashladite.

Otopite šećer na laganoj vatri da se dobro karamelizuje,dodati kockicu margarina i preliti onako vruće preko svake kore.

Otopiti čokoladu sa margarinom na laganoj vatri  i preliti preko grilijaža.Pustiti da se čokolada stegne.

Otopiti alvu sa šećerom,kakaom i vodom.Zagrevati na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine a zatim dobro ohladiti.Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.Šlag umutite sa gaziranom vodom.

Filovanje :

kora,grilijaž,čokoladna korica,krema,šlag,kora...
Dekorisati po želji.
Prijatno !

Potrebno je spremiti nekoliko dana pre da bi se sastojci sjedinili a grilijaž omekšao !

Нема коментара:

Постави коментар