среда, 18. јул 2018.

Slana torta

Slana torta
Slana torta









Ispunila sam želju jedne mlade dame da svoj rođendan,pored ostalih slanih i slatkih đakonija, bude i jedna slana tortica !Malena,srećan rođendan !

Potrebno je za žutu koru :

7 jaja
7 kašika brašna
1 čaša jogurt
1/2 kašičice soli
1/2 kesice prašak za pecivo

Potrebno za zelenu koru :

7 jaja
7 kašika brašna
200 gr spanaća
1/2 kašičice soli
1/2 kesice prašak za pecivo

Potrebno za fil :

500 gr sitan sir
400 gr krem sir
1 čaša pavlake
200 gr majonez
100 gr prepečen susam
100 gr rendan kačkavalj
200 gr stišnjene šunke
6 kisela krastavca
300 gr krekera
100 gr grisini punjeni kikirikijem

Priprema :

Za žutu koru je potrebno da odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Kad se dobro umute dodati žumanca i mutiti dok ne pobele.Smanjiti brzinu miksera pa dodati so, jogurt i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Lepo sjediniti mikserom i isipati u veliki pleh (od električnog šporeta) koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C 10 minuta.Koru ohladiti a zatim preseći na pola da se dobiju dve identične kore.

Za zelenu koru je potrebno spanać očistiti i izblanširati.Ohladiti.Belanca odvojite od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Postepeno dodavati žumanca i mutite dok ne pobele.Smanjiti brzinu miksera pa dodati so,brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sjediniti lepo a zatim umešati iseckani spanać i lagano promešati špatulom.Isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje i peći na 200 C 10 minuta.Ohladiti.Koru preseći na pola da se dobiju dve identične kore.

Za fil je potrebno da sameljete krekere.Pomešajte krem sir,sitan sir,pavlaku,majonez pa dodajte samlevene krekere.Susam prepecite,kačkavalj izrendajte,šunku i kisele krastavce isecite na sitne kockice.Sve  sastojke sjedinite.

Finalni postupak:

žuta kora,malo fila,poređati grisine sa kikirikijem,prekriti grisine filom, ,zelena kora 1/4 fila,žuta kora ,malo fila,grisini punjeni kikirikijem,prekriti grisine filom,zelena kora,ostatak fila.

Dekorisati po želji.
Prijatno !




Нема коментара:

Постави коментар