![]() |
Kroasani sa pizza punjenjem |
Leto,kroasani i pizza punjenje dobitna kombinaci za dan,noć i prijatno putovanje !
Potrebno je :
1 jaje
40 gr kvasac
200 ml mleka
200 ml voda
1 kašika šećer
3 kašičice soli
5 kašika ulja
900 gr brašna
I još je potrebno :
250 gr margarin
300 gr suvi vrat u mrežici
1 kašičica origana
200 gr kačkavalj
200 gr krem sir
30 gr susam
1 žumance
3 kašike jogurt
Priprema :
Aktivirati kvasac,Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati kašiku šećera i kašiku brašna.Promešati i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti jaje,belance,ulje ,so,isipati nadošli kvasac i uz pomoć preostalog brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 dela.
Svaki deo rastanjiti oklagijom u veliki krug,narendati 1/4 margarina,smotati rolat a rolat u krug.Pokriti ih i ostavite 10 minuta.Ponovo oklagijom razviti veliki krug i posuti origanom.Točkićem testo iseći na 16 i više delova .Na svaki širi deo staviti kašičicu krem sira,parče suvog vrata i kocku kačkavalja.
Motati kroasane.desnom rukom zavijajte a levom rukom otežite testo da se napravi veći broj obrtaja.
Ređati u pleh sa blagim razmakom.Svaki kroasan premazati umućenim žumancetom i jogurtom i posuti susamom.Peći na 200 C oko 15 minuta.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар