недеља, 15. јул 2018.

Gurmanski štapići

Gurmanski štapići
Gurmanski štapići







Gurmanski štapići kao deo švedskog stola za skup svatova.Poređani u dubokoj čaši sa rukolom na dnu, pun pogodak !

1 kg lisnato testo
200 gr suve slaninice
1 jaje
3 kašike jogurt
30 gr mleveni mak
30 gr susam

Priprema :

Odmrznuti lisnato testo.Ostaviti ga na sobnoj temperaturi dok ne omekša.Razviti ga oklagijom tanko na oko 25 cm dužine.Jaje umutiti sa jogurtom i premazati celu koru.Poređati lente suve slaninice.

Drugi deo testa razviti oklagijom potpuno isto kao i prvi deo testa i staviti preko prvog dela.Pritisnuti malo oklagijom a zatim seći štapiće na oko 1 cm.

Svaki štapić desno rukom savijati na desno a levom na levu stranu da se naprave bar dva obrtaja odnosno da se napravi spirala.

Štapiće ređati u pleg koga ste obložili papirom za pečenje.Svaki štapić premazati umućenim jajetom i sa jedne strane posuti mleveni mak a sa druge susam.

Peći na 200 C oko 10 minuta odnosno dok ne uhvati lepu rumenu boju.

Idealna hrskava kombinacija sa ukusom slaninice.Ćist pogodak i za dekoraciju i za ukus.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар