![]() |
Gurmanski štapići |
Gurmanski štapići kao deo švedskog stola za skup svatova.Poređani u dubokoj čaši sa rukolom na dnu, pun pogodak !
1 kg lisnato testo
200 gr suve slaninice
1 jaje
3 kašike jogurt
30 gr mleveni mak
30 gr susam
Priprema :
Odmrznuti lisnato testo.Ostaviti ga na sobnoj temperaturi dok ne omekša.Razviti ga oklagijom tanko na oko 25 cm dužine.Jaje umutiti sa jogurtom i premazati celu koru.Poređati lente suve slaninice.
Drugi deo testa razviti oklagijom potpuno isto kao i prvi deo testa i staviti preko prvog dela.Pritisnuti malo oklagijom a zatim seći štapiće na oko 1 cm.
Svaki štapić desno rukom savijati na desno a levom na levu stranu da se naprave bar dva obrtaja odnosno da se napravi spirala.
Štapiće ređati u pleg koga ste obložili papirom za pečenje.Svaki štapić premazati umućenim jajetom i sa jedne strane posuti mleveni mak a sa druge susam.
Peći na 200 C oko 10 minuta odnosno dok ne uhvati lepu rumenu boju.
Idealna hrskava kombinacija sa ukusom slaninice.Ćist pogodak i za dekoraciju i za ukus.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар