![]() |
Kukuruzni kroasani sa sirom |
Subota je rezervisana za vruće kukuruzne,hrskave kroasane.Ko je za ?
Potrebno je :
40 gr kvasac
200 ml mleka
200 ml voda
6 kašika ulja
1 kašika šećer
3 kašičice soli
2 jaja
1 belance
1 kg brašna
I još je potrebno :
250 gr margarin
1 žimance
3 kašike jogurt
30 gr susam
100 gr palente
200 gr sira
Priprema :
Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Promešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti jaja,belance,so,ulje,polovinu pripremljenog brašna,isipšati nadošli kvasac i uz pomoć ostalog brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Naraslo testo premesiti.Radnu površinu posuti palentom i testo podeliti na 4 jednaka dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom tanko izrendati 1/4 mrznutog margarina,posuti kašikom palente i smotati u rolat a svaki rolat u krug.
Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Svaki krug posuti kašikom palente i razviti oklagijom ponovo u krug.Preseći na 16 i više delova u zavisnosti koju veličinu kroasana želite.Na svakom širem delu kroasana stavite parče sira i smotajte kroasan.
Poređati u pleh sa razmakom i ostavite najmanje 10 minuta da krenu.Žumance umutite sa jogurtom i uz pomoć četkice premazati svaki kroasan.Posuti susamom i peći na 200 C oko 15 minuta.
Uživati u divnom hrskavom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар