понедељак, 14. мај 2018.

Kukuruzni kroasani

Kukuruzni kroasani
Kukuruzni kroasani














Kroasani za specijalnu priliku!Baš su takvi i ispali !

Potrebno je .

200 ml mleka
200 ml vode
1 kocka kvasac
1 kašika šećer
3 kašičice soli
1 jaje
1 belanac
900 gr brašna

I još je potrebno :

200 gr sala
1 žumanac
3 kašike jogurt
100 gr palente
30 gr susam

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Promešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaje,belance,so,isipati pola pripremljenog brašna i nadošli kvasac.Uz pomoć preostalog brašna zamesiti glatko testo.Pokriti prianjajućom folijom i ostaviti da se udvostruči.

Nadošlo testo premesiti i uz pomoć oklagije razviti veliki krug.Premazati testo salom,posuti palentom i uviti testo u rolat a rolat u krug.Postupak ponoviti još 2 puta sa pauzama od 10 minuta .

Rolat iseći na 3-4 dela u zavisnosti kolike kroasane želite.Od svakog dela razviti pravougaonike , seci testo i motate kroasane.Radnu ploču posuti palentom dok uvijate kroasane.Poređajte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Ostaviti ih da malo krenu a zatim pomešajte jogurt sa žumancetom,premazati svaki kroasan posuti susamom i peći na 200 C oko 20 minuta.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар