петак, 20. април 2018.

Moskva šnit

Moskva šnit
Moskva šnit








Moskva šnit je uvek dobar izbor za sve prilike !Aleksa,nadam se da si uživao i da sam ispunila tvoja očekivanja !
@Marina Stanojević-moja si inspiracija !

Potrebno je :

300 gr prokuvanih višanja
1 konzerva ananasa
150 gr prepečenih lešnika

Za kore :

20 belanaca
20 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
4 kašika griza
4 kašika brašna

Za I fil :

20 žumanaca
2 jaja
24 kašika šećera
250 gr margarin

Potrebno za II fil :

300 gr krem šlag
300 ml vode
4 dl kisele pavlake

Za dekoraciju :

300 gr krem šlag
300 ml gazirane vode

Priprema :

Umutite 5 belanaca u čvrst šam,dodajte 5 kašika šećera i miksajte.Dodajte lagano 5 kašika mlevenih oraha i po 1 kašiku griza i 1 kašika brašna.Sjedinite smesu lagano pa isipajte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pecite na 200 C oko 10 minuta.Na isti način napravite još 3 kore.Ohladite.

Za I fil je potrebno da žumanca i jaja umutite mikserom pa skuvajte fil na pari.Ohlađeni krem sjedinite sa umućenim margarinom.
Krem šlag umutite sa gaziranom vodom pa dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte.

Finalni postupak :

Svaku koru uzbockajte viljuškom pa prelijte sa malo soka od ananasa.Višnje ocedite od viška tečnosti.
Na prvu koru stavite 1/3  žutog fila,višnje,pospite seckanim lešnicima,premažite umućenim šlagom,stavite drugu koru,žuti fil,sitno sečen ananas,seckani lešnik,šlag,treća kora,ostatak višanja,ananasa,lešnika,šlag,kora...

Dekorisati umućenim šlagom.Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар