уторак, 24. април 2018.

Kroasani sa slaninicom



Kroasani sa slaninicom
Kroasani sa slaninicom







Pravo je vreme za punjene kroasane !Kako odoleti mirisu pečene slaninice ?

Potrebno je :
200 ml mleka
100 ml voda
100 ml ulja
3 jajeta
1 kocka kvasac
1 kašika šećer
3 kašičice soli
900 gr brašna

I još je potrebno :

150 gr margarin za mazanje
1 jaje
3 kašike jogurta
200 gr slaninice
100 gr pavlake
3 gr morske soli
30 gr susam

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mleko,vodu,šećer i dodati kašiku brašna.Promešati varjačom pa ostaviti par minuta da krene kvasac.Belanca odvojiti od žumanca pa belanca umutiti viljuškom.Dodati so,ulje,polovinu pripremljenog brašna pa isipati nadošli kvasac.Uz pomoć ostalog brašna zamesiti glatko testo.Testo odmah podeliti na 2 dela a svaki deo na 5 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira,premazati margarinom za mazanje,slagati jednu na drugu svih 5.

Od svih 5 loptica rastanjiti veliki krug i uz pomoć sekača iseci na 16 ili više delova u zavisnosti od veličine kroasana.Na svaki širi deo staviti po kašičicu pavlake i po 1/2 šnita slaninice.Uvijte u kroasane i ređajte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje,uz blagi razmak.Postupak ponovite i sa preostalim testom.

Pokrijte krpom i ostavite najmanje 2 sata na toplom mestu da se udvostruče.

Jaje umutite penasto dodajte jogurt i premažite svaki kroasan.Pospite susamom i morskom solju.

Peći na 200 C oko 15 minuta.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар