недеља, 18. фебруар 2018.

Posna grilijaž torta

Posna grilijaž torta
Posna grilijaž torta




Dobro jutro !
Za sve ljubitelje posne hrane prava poslastica !

Potrebno je za 2 kore :

200 ml gazirani sok od narandže
3 čaše šećer
2 čaše brašno
2 kašike džem od kajsije
1 ravna kašičica sode bikarbone
3 kašika ulja
20 kašika mleven orah

Za grilijaž :

300 gr šećer
kockica margarin

Za čokoladnu koricu :

200 gr čokolade
kockica margarin

Za fil :

600 gr alve
5 kašika šećer
5 kašika kakao
100 ml vode
2 margarina
500 gr posni šlag
300 ml kisele vode

Priprema :

Sjedinite sok sa šećerom,dodajte brašno,sodu bikarbonu,ulje,džem i orahe.Sve sastojke sjediniti  i od toga ispeći 2 kore na 200 C.

Otipiti šećer da se lepo karamelizuje,dodati margarin i preliti preko svake kore.

Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko grilijaža.

Otopiti alvu sa šećerom,vodom,kakaom i ohladiti.

Šlag umutiti sa kiselom vodom.


Filovati :
kora,grilijaž,čokoladna korica,fil,šlag,kora...
Spremiti tortu nekoliko dana pre.
Prijatno !