Belgijske kocke |
Kolač koji me je oduševio svojom lakoćom pripreme a Boga mi i ukusom !Divan,lako se seče i pogodan za slavlja !
Potrebno je :
2 jajeta
200 gr šećera
100 gr čokolade
100 gr margarin
100 gr mleven lešnik
200 gr mleven keks
Za glazuru :
200 gr bele čokolade
6 kašika ulja
20 gr šećerna srca
Priprema :
Umutiti jaja sa šećerom penasto dok ne pobele i kuvati na pari.Kad varjača počne da ostavlja trag dodati margarin i mešati dok se ne istopi.Skloniti sa šporeta pa dodati keks,lešnik i izrendanu čokoladu.Dobro ozmešajte pa izlijte u kalup obložen providnom folijom (okvirno 10x25).Pustiti da se stegne a zatim ga prevrnuti.
Otopiti na pari belu čokoladu sa uljem,pustiti da se malo prohladi pa prelijte kolač i ostavite da se stegne.
Seći kocke,na svaku kocku stavite šećerno srce.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар