четвртак, 29. јун 2017.

Karamel torta

Karamel torta
Karamel torta









Dobar dan !Sočna i puna fila sa ukusom karamela za jednu preslatku devojčicu i njen četvrti rođendan !

Potrebno je za koru :(x3)

8 belanaca
8 kašika šećera
6 kašika mlevene plazme
1 puna kašika brašna
1 kašika kakao
1/2 kesice praška za pecivo

Potrebno za I fil :

24 žumanaca
350 gr šećera
4 pudinga sa ukusom karamele
1400 ml mleka
400 gr plazma mlevena
350 gr  margarina
400 gr milke sa ukusom karamele

Potrebno za II fil :

300 gr krem šlag
300 ml mleka

Za natapanje kora :

300 ml čokoladno mleko

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam.Kad se dobro umuti dodati šećer i nastaviti mućenje.Mutiti dok se šećer ne istopi(oko 5 minuta ).Dodati kakao,mlevenu plazmu i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Lagano sjediniti i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 180 C oko 15 minuta.Napraviti još 2 potpuno identične kore.Ohladiti !

Žumanca umutiti sa šećerom dok se ne udvostruči smesa,dodati puding sa ukusom karamele pomešanim sa malo mleka.Kad se dobro sjedini (bez grudvica)zakuvati fil u preostalo mleko.Skloniti sa šporeta pa dodati čokoladu izlomljenu na sitne kockice.Sjediniti i ohladiti.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom i dodati mlevenu plazmu.

Krem šlag umutiti sa mlekom.

Kore natopiti čokoladnim mlekom.

Filovati :
kora,fil,šlag,kora,fil,šlag...

Dekorisati po želji !

Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар