четвртак, 6. април 2017.

Posne kiflice sa narandžom

Posne kiflice sa narandžom
Posne kiflice sa narandžom












Slatke kiflice sa ukusom narandže ostaviće vas bez daha.Idealne su za sve one koji poste na vodi i za sve one koji vole narandžu.Slađini recepti su ovog puta bili moja inspiracija,ideja je tvoja,draga Slađo,samo sam sastojke i vrste brašna prilagodila trenutku.

Potrebno je :

1 veća narandža
400 ml mlake vode
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
1 kašičica soli
800 gr brašna

Za punjenje :

200 gr đžem
po želji vanilin šećer
po želji šećer u prahu

Priprema ;

Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom,dodati izmrvljen kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.

U drugu posudu izrendati koru narandže i iscediti sok.Dodati so,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo pokrijte prianjajućom folijom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči.

Naraslo testo podeliti na tri jednaka dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug tanko i točkićem za testo iseći na 8 ili više delova u zavisnosti koliko želite da vam budu velike kiflice.Na svakom užem delu trougla zaseći točkićem testo dva puta.Na širem delu stavite kašičicu đžema i smotajte kiflicu.Postupak ponavljajte dok ne napravite sve kiflice.Poređajte ih u plehu u kome će se peći.Pokrijte krpom i ostavite najmanje 30 minuta da krenu.

Svaku kiflicu premazati hladnom vodom i peći na 200 C oko 20 minuta.
Po želji pospite vanilin šećerom ili šećerom u prahu i uživajte u divnom ukusu i mirisu narandže.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар