среда, 5. април 2017.

Integralni hleb sa semenkama

Integralni hleb sa semenkama
Integralni hleb sa semenkama










Vruć hleb sa semenkama i te kako može da otera  kišne oblake.Tanja,ti si kriva !Zarazila si me domaćim hlebom,miriše ceo stan !

Potrebno je :

400 gr belo brašno
200 gr crno brašno
200 gr integralno brašno
1/2 kocka kvasac
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
350 ml mlake vode
50 gr seme od bindeve
50 gr laneno seme

Priprema :

Akrivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom i dodati 2 kašike brašna.Promešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.U drugu posudu pomešati crno i integralno brašno,dodati soli,isipati nadošli kvasac i sa belim brašnom zamesiti testo.Pred kraj mešenja dodati  grubo samlevene semenke budeve i laneno seme.Pokriti testo prianjajućom folijom i ostavite 30 minuta na toplom mestu da narasta.

Naraslo testo premesiti i staviti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pokrijte i ostavite da se udvostruči.

Hleb peći na 200 C oko 20 minuta  a onda smanjiti temperaturu na 180 C i dopeći još 10 minuta.

Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар