среда, 22. март 2017.

Uskršnji venac

Uskršnji venac
Uskršnji venac












Ovaj venac prosto ćete obožavati.Brzo se napravi a ukus je toliko zarazan da nećete moći odoleti.Dopunite Usrkršnju trpezu ovim pecivom i uživajte u praznicima  !

Potrebno je :

300 m l mleka
200 ml voda
3 kašika ulja
1 kocka kvasac
1 kašika šećera
3 kašičice soli
1 jaje
1 kg brašna

Za  fil :

200 gr pileće salame
200 gr sira
200 gr kačkavalja
100 ml kečapa
1 kašičica origano
200 gr suve slaninice
1 jaje
150 gr margarina
30 gr susam
30 gr laneno seme

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa všećerom, izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite nekoliko minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite polovinu brašna,ulje,so,jaje,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.

Testo odmah podelite na 3 lopte a svaku loptu na još 4 dela.Svaki deo rastanjite oklagijom  i premažite omekšalim margarinom.Slajati po 4  loptice.

Rastanjite jedan deo što tanje i pospite izmrvljrnim sirom.Smotajte rolat i ostavite sa strane.
Drugi deo testa razviti oklagijom tanko,premazati kečapom,ozrendati pileću salamu i pospite origanom.Smotajte rolat i ostavite sa strane.
Treći deo ratstanjiti oklagijom tanko i narendajte kačkavalj.Stavite sa jedne strane rolat sa sirom a pored rolat sa salamom.Sve zajedno smotajte u veliki rolat a rolat savijte u krug.Stavite uz ivicu šerpe u kojoj će se peći predhodno obloženoj npairom za pečenje.Zaseći rolat na sitne parčiće i slaninicom obavijte ceo rolat.Pokrijte krpom i ostavite najmanje 2 sata da testo miruje.

Jaje umutite penasto i četkicom premažite ceo rolat.Naizmenično pospite susam i laneno seme.
Peći na 200 C oko 15 minuta a onda smanjiti T na 180 C  i  dopeći još 10 minuta.

Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар