петак, 17. март 2017.

Pikantne lepinje
Pikantne lepinje





Dobro jutro !Lepinje vruće,topli doručak na stolu,miriše ceo 8 sprat !

Potrebno je :

200 ml mlake vode
100 ml mleka
1/2 kocke kvasac
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
3 kašika ulja
600 gr brašna

I još je potrebno :

3 para rošriljskih kobasica
20 gr kima

Priprema :

Prvo ispržite kobasice sa svih strana da blago porumene i ostavite ih da se hlade.

Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa mlekom,dodati izmrvljeni kvasac,kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.

U drugu posudu stavite polovinu brašna,so,ulje,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela.Razvucite oklagijom testo u vidu lepinja,tanko.Premažite lepinju mlakom vodom,pospite kimom,poređajte cele roštiljske kobasice ,pokrijte krpom i ostavite 30 minuta da miruju.

Peći na 200 C oko 10 minuta,da blago porumene.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар