четвртак, 16. фебруар 2017.

Štrudla sa čokoladom

Štrudla sa čokoladom
Štrudla sa čokoladom









Čokoladaaaaaa !Ne želim i neću biti imuna na ovakve poslastice.Slatkiš koji kaje specifičan ukus ali i osećaj dovrog raspoloženja.Upotpunite ovaj divan,sunčan dan i ulepšajte sebi veče !Sutra je novi dan !

Potrebno je :

300 ml mleka
200 ml voda
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
1 kašičica soli
5 kašika ulja
rendana kora limuna
1 jaje
1 kg brašno

Potrebno za fil :

200 gr čokolade
4 kašike ulja
4 kašike voda

Za posipanje :

šećer u prahu
vanilin šećer

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.

Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.

Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).

Peći na 200 C oko 20 minuta .
Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite.
Uživajte u ukusu.Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар