петак, 17. фебруар 2017.

Tart sa kupinama

Tart sa kupinama
Tart sa kupinama












Kod mene proleće je već stiglo !
Ako imate zamrznute kupine u zamrzivaču onda je ovaj recept dobra smernica !Uživajte,vikend samo što nije !

Potrebno je :

450 gr brašna
100 gr šećera u prahu
1 kašičica praška za pecivo
200 gr margarina
50 ml hladne vode
1 žumance

Potrebno za fil :

700 gr zamrznutih kupina
8 kašika šećera
200 ml voda
2 pudinga od vanile
100 gr čokolade

Za premazivanje :

1 belance

Priprema :

Prvo napravite fil.Stavite kupine da se kuvaju sa šećerom,najmanje 10 minuta.Puding razmutite sa vodom i zakuvajte  na uobičajen način.Skloniti sa šporeta i ostavite da se hladi.

Margarin izgnječiti viljuškom pa dodajte žumance.Sjediniti pa dodati šećer u prahu,vodu i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Umesiti testo koje se ne lepi za ruke.Testo umotati u providnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

Podelite testo na dve lopte,jednu veću i drugu malo manju.
Veći deo testa razvijte oklagijom u krug,malo veći nego što je pleh da bi ste mogli izvući ivice.Rasporedite testo i izdignite ivice.Isipajte ceo fil od kupina.Preko kupina narendajte čokoladu.
Od drugog dela testa razvući krug i modlicom u obliku srca vadite testo i napravite nekoliko srca.Testo staviti na oklagiju i prebaciti preko rendane čokolade.Belance umutiti viljuškom i premazati obode tarta.Ona izvađena srca poređajte po obodu,preklapajući jedno drugo.

Pecite na 200 C oko 15 minuta.
Sačekalte da se dobro ohladi i uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар