субота, 4. фебруар 2017.

Pikantne korpice

Pikantne korpice
Pikantne korpice









Dobro vam veče želim ,klik na fotografiju jer upravo recept pišem i delim !

Potrebno za korpice :

125 gr margarin
1 dl ulja
1 dl vode
1 jaje
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
450 gr brašna
100 gr susam

Od ove mere ispadne oko 70 korpica.

Potrebno za punjenje :

250 gr kukuruza šećerca
300 gr šampinjona
3 kašika ulja
1  praziluk
5 pečenih crvenih paprika
po ukusu začinsko bilje
po ukusu soli
po ukusu bibera

Priprema :

Margarin izgnječiti viljuškom pa dodati jaje,ulje,vodu,so,prašak za pecivo,susam i sa brašnom zamesute glatko testo.Od testa kidati male loptice i puniti korpice.Korpice nije potrebno dodatno premazivati.Oblikovati prstima svaku korpicu,ređati u pleh i peći na 200 C oko 10 minuta.Ostaviti da se prohladi pa samo okrenuti naopako da izađu iz modli,vrlo lako ispadnu.

Za punjenje je potrebno da šampinjone isečete na trake i propržite ma vrlo malo ulja,dok ne ispari sva tečnost.Kukuruz šećerac obariti par minuta po uputstvu sa kesice i sjediniti sa dinstanim pečurkama.Praziluk iseći na krugove a papriku na sitne kockice.Sve sjediniti pa začiniti solju,biberom i začinskim biljem.Neposredno pred služenja puniti korpice ovim nadevom.

Korpice su vrlo ukusne,dekorativne i savršeno se uklapaju na svakom prazničnom tanjiru.
Probajte !Uživajte u ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар