субота, 04. фебруар 2017.

Kinder štangle

Kunder štangle
Kunder štangle





Subotnje popodne,mali spavaju,odrasli odmaraju .Neki,doduše pošu recepte pa u to ime novi recept za predivan kolač .Dobra vam nedelja i svaki naredni dan !Neke stvari sa razlogom se i dese !

Potrebno je za I sloj :

150 gr šećera
1 dl vode
125 gr margarina
50 gr čokolade
150 gr mleven keks
150 gr mleven orah

Za preliv od čokolade :

100 gr čokolade
4 kašika ulja

Potrebno za II sloj :

200 gr šećera
1/2 dl vode
125 gr margarina
200 gr mleko u prahu

Priprema :

U posudu staviti šećer i vodu i kuvati dok se šećer ne istopi na laganoj vatri.Dodati margarin i čokoladu izlomljenu na kockice.Mešati dok se ne istopi i napravi kompaktna smesa.Skloniti sa šporeta pa dodati mleven keks i mlevene orahe.Sjediniti i sipajte u pleh dimenzije(opciono )19x27.Rastanjite pa preko prelijte prelivom od čokolade i ulja i ostavite sa se čokolada stegne.

Za beli sloj je potrebno da umutite margarin sa mlekom u prahu.U posudu stavite šećer i vodu i kuvati dok ne nastane gust sirup i onako vruć dodati u umućen margarin sa mlekom u prahu.Potrebno je da neprekidno mutite mikserom 1-2 minuta dok dodajete sirup.Dok je još toplo prelijte preko glazure od čokolade (masa se brzo steže ).Dobro rashladite i secite štangle.
Uživajte u prelepom ukusu.
Prijatno !