недеља, 22. јануар 2017.

Jaffa pita

Jaffa pita
Jaffa pita







Jaffa pita je prva nestala sa tanjira.Prepoznatljivi ukus narandže i čokolade osvojiće vaša nepca !

Potrebno za kore :

450 gr brašna
100 gr šećera
1 kesica prašak za pecivo
150 gr margarina
1 jaje
100 ml mleka

Potrebno za čokoladni fil .

350 ml mleka
100 gr čokolade
350 ml mleka
100 gr čokolade
4 kašika šećera
1 puding od čokolade
120 gr margarina

Potrebno za fil od narandže:

300 ml sirup od narandže
300 ml vode
2 pudinga od vanile

Potrebno za glazuru :

100 gr čokolade
3 kašika šećera
3 kašika vode
150 gr margarina

Priprema :

Za fil od čokolade je potrebno da puding razmutite sa malo mleka.U ostatak dodati šećera i zakuvati puding na uobičajeni način.U vruće dodati čokoladu izlomljenu na sitne kockice.Mešati da se otopi čokolada i ostavite da se ohladi.Margarin izmiksati, dodati mu hladan puding i napravite glatku kremu.

Za žuti fil  je potrebno da sirup i vodu pomešate .Sa malo vode razmutite puding od vanile i zakuvate puding na uobičajeni način.

Dok se filovi hlade napravite kore.Žuti fil je potrebno namazatidok je još mlak.

Sjedinite šećer i margarin i izmiksajte smesu.Dodajte mleko,jaje,pomešati brašno sa praškom za pecivo i umesiti glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo izmerite vagicom da bi bili podjednake kore.Svaku lopticu rastanjite oklagijom do veličine pleha u kome će se peći.Svaku koru stavite na prevrnutom plehu koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.Kore treba da ostanu bele.Čim počne kora sa strane da žuti odmah vadite koru.Ispeći svih 5 kora.

Filove mazati naizmenično i ostavite najmanje 30 minuta u frižideru.

Napravite glazuru.Otopite na laganoj varti čokoladu,šećer,vodu i margarin.Mešati dok se ne sjedine sastojci.Ceo kolač prelijte otopljenom čokoladom.Pustiti da se malo prohladi a onda viljuškom napravite šare po kolaču.

Ostavite u frižideru najmanje 12 sati dok se ne sjedine sastojci.Seći na kocke željene veličine.

Kolač je divan,probajte !
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар