понедељак, 23. јануар 2017.

Čokoladna torta sa višnjama

Čokoladna torta sa višnjama
Čokoladna torta sa višnjama












Rođendanska osvežavajuća torta.Proslavismo 23 rođendan !Ukus je odličan,traži se parče više !Preporučujem svim ljubiteljima čokolade i višanja !

Potrebno za kore :

2 jajeta
240 gr brašna
200 gr šećera
200 ml ulja
150 gr kisele pavlake
240 ml mleka
100 gr čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
1 vanilin šećer

Potrebno za čokoladni fil :

750 ml mleka
2 kesice pudinga od čokolade
6 kašika šećera
200 gr čokolade
250 ml slatke pavlake

Žele od višanja :
500 gr višnje
4 kašika gustina
3 kašika šećera

I još je potrebno  300 ml soka od narandže.
Dekoracija po želji

Priprema :

Odvojiti belanca od žumanaca i prvo belanac umutite u čvrst šam.Dodajte postepeno šećer i mutite.Dodajte žumanca i mutiti dok ne pobele.Isključiti mikser pa dodati ulje,mleko,pavlaku,vanilin šećer,čokoladu u prahu,sodu bikarbonu i na kraju brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sve promešajte varjačom i isipajte u pleh od električnog šporeta koga ste pbložili papirom za pečenje.

Peći na 180 C oko 30 minuta.Ohladiti pa hladnu koru preseći na 3 jednaka dela po dužini.

Za čokoladni fil je potrebno da zakuvate puding od čokolade na uobičajeni način.U vruće dodati čokoladu.Ohladiti pa sjediniti sa predhodno umućenom pavllakom.

Višnje ispasirati,dodati šećer i zakuvati gustin na uobičajeni način.Prohladiti.

Kore poprskati sokom od narandže.
Filovati :

kora,trećina želea od višanja,trečina fila od čokolade,kora žele,fil,kora žele fil.
Dekorisati po želji.
Uživati u čokoladnom ukusu.
Prijatno !