четвртак, 17. новембар 2016.

Žu-žu pogača

Žu-žu pogača
Žu-žu pogača









Vruća pogača i domaće suvo meso,ništa lepše !Jedino mi je dete zamerilo što ne može da se napravi sendvič !Sebi zameram što sam zaboravila da premažem pogaču žumancetom.Ništa strašno,biće drugi put !

Potrebno je :

1 jaje
1 belance
400 ml mleka
1 kocka kvasac
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
3 kašika ulja
800 gr brašna

Za premazivanje :

1 žumance
30 gr susam
200 gr margarina

Priprema :

U mlako mleko,stavite kašičicu šećera,izmrvite kvasac,dodajte 3 kažika brašna,promešajte i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U vanglu staviti jaje,belance,ulje,so,polovinu brašna ,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na 2 lopte,jednu veću i drugu manju.U šerpicu stavite margarin i razgrejte da može četkicom da se maže.

Veći deo testa podelite na 5 delova i svaki premažite margarinom sem zadnjeg.Složiti jedan na drugi ,poravnati oklagijom i ubaciti u tepsiju 28  cm prečnika,koju ste obložili papirom za pečenje.Poravnati testo do ivice tepsije.Preko sredine testa stavite malu čašu a nožem preseći testo na 10 delova počev od čaše do ivice tepsije.Svaki deo testa preseći poprečno,preko sredine da može jedan kraj testa da se uvije 2 puta kroz prorez.Postupak ponoviti i sa ostalim delovima testa.Čašu izvucite i svaki deo vratiti ka spoljašnjem zidu tepsije.

Drugi,manji deo testa razviti oklagijom u veliki krug.Premazati margarinom pa smotajte u rolat a onda jedan deo rolata preko drugi.Pustiti par minuta pa zatim razklagijati na otprikike na 1 cm debljine.Nožem iseći kocke na oko 1x1 cm.Nepravilno poređati kocke po celoj pogači a ostatak margarina preliti preko cele pogače.Ostavite 10 minuta da krene a zatim umutite žumanac,premažite pogaču i pospite susamom.
Pecite na 200 C oko 20 minuta i uživajte.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар