четвртак, 17. новембар 2016.

Uvrnuta štrudla

Uvrnuta štrudla
Uvrnuta štrudla









Aromatična štrudla !Da li je neko za ?Vesna sigurno jeste !

Potrebno je :

400 ml mleko
100 ml voda
1 jaje
1 kocka kvasac
1kašičica soli
3 kašika šećera
izrendana kora limuna
100 gr čokolade
900 gr brašna


Za fil :

200 gr mlevenih oraha
100 gr čoklade
50 ml mleka
100 gr šećer
100 gr suvo grožđe
200 gr margarina

Priprema :

U odgovarajuću posudu staviti mleko,vodu,izmrviti kvasac,dodati šećer,nekoliko kašika brašna,promešati i ostaviti nekoliko minuta da krene .U drugu posudu stavite polovinu brašna,napravite udubljenje,dodajte jaje,so,izrendajte limun,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela i u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu i uz dodatak manje količine brašna sjedinite sa testom.


Mleveni orah zaparite sa mlekom,dodajte šećer i otopljenu čokoladu.Sjedinite pa dodajte suvo grožđe.

Rastanjite oklagijom  u veliki krug deo sa čokoladom.Premažite sa polovinom fila i zavijte rolat.Postupak ponoviti i sa drugim delom testo.Oba rolata preseći po dužini na pola.Sjediniti jedan crni i jedan beli deo.Uviti u kiku.Preseći kiku na više delova i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponovite i sa drugom korom.

Ostavite 15 minuta da krene pa peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživati u aromatičnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар