уторак, 8. новембар 2016.

Kremasta torta

Kremasta torta
Kremasta torta










Svima koji danas slave srećna slava !
Torta napravljena po želji jedne slatke devojčice.Kremasta ,puna fila,pa izvolite !

Potrebno je napravite 2 kore od po :

8 belanaca
12 kašika šećra
1 kašika sok od limuna
3 kašika prezle
6 kašika mlevenog oraha
1 kašika brašna

Potrebno je napraviti još 2 kore od  po :

8 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sok od limuna
4 kašika griza

Potrebno za fil :

32 šumanca
28 kašika šećera
450 gr margarina
450 gr mlevena plazma
500 gr krem šlag
500 ml mleka
200 gr čokolade

Potrebno za ganaš krem :

200 gr čokolade
200 ml pavlake za kuvanje

I još je potrebno :

250 gr krem šlag
250 ml mleka
30 gr šećerne mrvice
30 gr perlice

Priprema :

Umutiti prvo belanca u čvrst šam.Postepeno dodajte šećer i mutite dok se šećer ne otopi.Dodajte limunov sok,prezle,orah i brašno.Lagano promešati pa izliti smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.Napraviti još jednu identičnu koru.

Za belu koru je potrebno da belanac umutite u čvst šam.Postepeno dodajte šečer i mutite dok se šećer ne otopi.Dodajte sok od limuna i griz i smesu izlijte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.Napraviti još jednu identičnu koru.Ohladiti.

Žumanca umutite sa šećerom penasto i skuvajte fil na pari.Fil je gotov kad varjača ostavlja trag u šerpi.Ohladiti uz povremeno mešanje.
Umutite margarin penasto,dodajte hladan fil,mlevenu plazmu.Šlag umutite sa mlekom posebno pa dodajte predhodnom filu.Fil podeliti na 2 dela-Jedan deo ostaje žut a u drugi dodajte otopljenu čokoladu.

Filovanje :
tamnija kora,sveliji fil,bela kora,tamniji fil...

Ganaš krem :
U odgovarajuću šerpicu staviti pavlaku i zagrevati postepeno,ne sme da provri.Čokoladu izlomite na sitnije komade pa preliti pavlakom.Ostaviti par minuta pa promešati dok se čokolada ne otopi i postane glatka.Preliti preko cele torte i pustiti da se malo prohladi.Dekorisati šećernim perlicama po želji.Umutite šlag sa mlekom pa dekorišite tortu sa strane.Dobro rashladiti.Torta je uzdašna i pogodna za velika slavlja.Puna je fila,kremasta,
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар