субота, 5. новембар 2016.

Čokoladni kroasani sa kandiranim voćem

Čokoladni kroasani sa kandiranim voćem
Čokoladni kroasani sa kandiranim voćem











Današnja inspiracija za ove čokoladne kroasane je moja sestra Vesna !Vesna,za mene si moralni pobednik !Ljubim !

Potrebno je za testo :

300 ml mleka
200 ml voda
5 kašika šećera
1 kašika soli
1 kocka kvasac
1 jaje
1 belance
100 ml ulja
1 kg brašna
1 rendana kora limuna
3 štangle otpljene čokolade

Potrebno za fil :

250 gr mlevenih oraha
100 gr čokolade
100 gr kandiranog voća-ja sam stavila brusnicu,suvo grožđe,sušenu bananu,papaju
100 ml mleka
100 gr šećera

Za premazivanje je potrebno :

250 gr margarina
1 žumnace
1 kašika ulja
po želji šećer u prahu

Priprema :

Prvo napravite fil.U šerpicu stavite mleko,čokoladu i šećer,Otopiti na laganoj vatri pa dodati mlevene orahe i kandirano voće.Promešati da se sjedine sastojci i ostavite da se hladi.

Izdrobiti kvasac i pomešati ga sa mlakim mlekom i vodom.Dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti par minuta da krene kvasac.
U odgovarajuću posudu staviti jaje,belance,ulje,so,polovinu brašna,narendajte koru limuna,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela.U jedan deo dodati omekšalu ,prohlađenu čokoladu.Dodati još malo brašna ako je potrebno i umesiti glatko testo.Odmah podelite obe lopte na 6 delova,na 6 čokoladnih  i 6 običnih.

Svaki deo rastanjite oklagijom i poređati naizmenično jednu običnu i jednu čokoladnu koru.Svaki deo namažite omekšalim margarinom.

Od svih 6 delova rastanjite veliki krug i točkićem za testo preseći na više delova ,kao za kiflice,ali ne do sredine testa.Svaki deo saviti ka unutra,jedan preko drugog.Dodati još malo brašna i opet rastanjiti testo u veliki krug.Točkićem preseći na kroasane željene veličine i na svaki kroasan staviti po kašiku hladnog fila.Smotati kroasan i ređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.
Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Ostaviti kroasane najmanje 2 sata da miruju.Žumance umutiti sa malo ulja i četkicom premazati svaki kroasan.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživati u divnom ukusu čokoladnih kroasana.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар