недеља, 3. јул 2016.

Slagana pita

Slagana pita
Slagana pita



 Dixi,bolji kvasac u životu nisam koristila !Mnogo ti hvala što si mi ulepšala dan !

 Testo podeliti na 8 jufki .
 Razviti oklagijom veličine pleha.
 Na svaku drugu koru staviti po 5 kašika kečapa i prstohvat origana.
 Na drugu i šestu koru staviti fil od blitve.
 zaseći nožem na kocke željene veličine i peći na 200 C.



Što je lepo kad imate prijatelje u svim gradovima.Gde god da krenete uvek se sretnete sa nekima od njih,ulepšate sebi dan,obogatite znanje i u letu nađete inspiraciju za kuvanje,dobijete poklone specijalno birane samo za vas i budete pod utiskom dugo ,dugo..

Potrebno je za testo :

1 jaje
1 belance
200 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
1 kockica kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
200 gr šunke
800 gr brašna

Potrebno za prvi fil :

200 gr kečapa
1 kašika origano

Potrebno za drugi fil :

300 gr sira
20 listova blitve
1/2 kašičice soli
1 kašika griza
prstohvat muskatnog orašćića

Za premazivanje je potrebno :

250 gr margarina
1 žumance
2 kašike jogurt
30 gr susam
3 gr morske soli

Priprema :

Kvasac rastopite sa mlekom i vodom,dodajte šećer i nekoliko kašika brašna.Promešajte varjačom i ostavite  5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu staviti jaja,ulje,soli,iseckanu šinku na manje kockice,isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite testo.Testo pokrijte krpom i ostavite ga da se udvostruči.


Blitvu operite,iseckajte,dodajte sir,griz ,so i prstohvat muskatnog orašćića.Promešati varjačom i fil podeliti na dva dela.

Nadošlo testo podeliti na 8 jufki.Svaku jifku rastanjiti oklagijom veličine pleha u kome če se peći.Svaka jufka se premazuje rastopljenim magrarinom.Posle premazanog margarina staviti 5 kašika kečapa i prstohvat origana pa preklopiti drugom jufkom koju premazujete margarinom a fil stavljate od blitve.Preklopite trećom jufkom,premazati margarinom,kečapom i origanom i tako redom sve do šeste kore.Na šestu koru ponovite sa ostatkom fila od blitve i završite sa još dva puta filom od kečapa.
Žumance umutiti sa jogurtom.Pitu preseći oštrim nožem na kocke željene veličine i četkicom premazati svaki kvadrat.Posuti susamom i krupnom morskom solju.
Peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživati u divnom ukusu.
Prjatno !



Нема коментара:

Постави коментар