уторак, 5. јул 2016.

Gaspaćo supa

Gaspaćo čorba
Gaspaćo čorba







Pravi izbor za ove vrele letnje dane.Supa koja se ne kuva,spremna za 15 minuta i uz povrće po želji daje savršenu kombinaciju !

Potrebno je :

4 paradajza
1 čem belog lika
500 ml pasiranog paradajza
1 kašika seckanog peršuna
1 glavica crni luk
1 zelena paprika
1 krastavac
1 kašika soka od limuna
3 kašike maslinovog ulja
po ukusu soli
po ukusu bibera


I još je potrebno :

kockice prepečenog hleba
kockice leda

Priprema :

Paradajz potopiti u ključalu vodu i ostavite ga 15 minuta.Ohladiti,oljuštiti i izblendati.Dodati pasirani paradajz,izgnječen beli luk,posoliti i pobiberiti.Umešati sitno sečen crni luk,krastavac isečen na kockice,papriku,sok od limuna i maslinovo ulje.Ostaviti da se dobro rashladi.
Presluženja dekorisati peršunovim listom,listićima nane,staviti1-2 kockice leda i servirati sa prepečenim hlebom.
Uživati u divnom obroku.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар