четвртак, 7. јул 2016.

Kornifleks šnicle

Kornifleks šnicle
Kornifleks šnicle






Ono#kad ti sin priredi iznenađenje pa skačeš od sreće.I šta bi drugo bilo za ručak nego nešto što on voli i sve nekako mislim da mu nedostajala mamina kuhinja.A majka kao majka da se pokaže u pravom svetlu...Za dekoraciju je mislila i pobrinula se moja draga Ljubina.Divno je znati i imate prijatelje koji znaju na pravi način da obraduju.Sreću čine male stvari.

Potrebno je :

6 šnicli po izboru
4 kašika brašna
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 kašika seckanog peršuna
5 kašika ulja
100 gr kornifleks

Priprema :

Meso iseći na tanke šnicle.Staviti ih u kesu i kuhinjskim čekićem izlupati.Posoliti,pobiberiti i staviti začinsko bilje.Ostavite ih 15 mnuta da odstoje.Kornifleks staviti u plastični kesu i oklagijom preći preko njih više puta da bi se izdrobio i napravili sitni komadići.
Ulje zagrejte.Svaku šniclu umočiti u brašno,zatim u umućeno  jaje,pa u kornifleks .Pritisnuti malo rukom da bi se što više komadića kornifleksa uhvatilo.Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne uhvati lepu rumenu boju.Izvaditi ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće,Služiti sa sezonskom salatom.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар