субота, 11. јун 2016.

Najlepše želje












Bojana,nek ti je srećno kumstvo a mladencima sve najlepše želim !
Nisam ljubitelj fondana,nemam ni mnogo alata koji su potrebni da bi fondan bio savršen ali imam volju i drugaricu koja je spremna da priskoči u pomoć !
Za ovu priliku sam meru uvećala dva puta !


Potrebno je umutiti 3 kore od po :

5 belanaca
6 kašika šećera
3 kašika mlevene plazme
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Preliv za kore :

200 ml mleka      (x3 )
2kašika šećera     (x3)

Potrebno za   I fil :

15 žumanaca
350 gr šećera
10 kašika gustina
1100 ml mleka
350 gr margarina
250 gr mlevene plazme
100 gr čokolade
200 gr mlevenih oraha

Potrebno za II fil :

500 gr šlaga
400 ml mineralne vode
200 gr mleko u prahu

Za dekoraciju :

fondan
srebrne perle
jestive ruže

Priprema :.

Umutiti 5 belanaca u čvrst šam.Zatim dodati šećer u nastaviti mućenje.Mutiti 5 minuta na najjačoj brzini a onda isključite mikser.Dodajte mlevenu plazmu i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Lagano promešati i sipati u kalup oblika srca koji je obložen pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Potrebno je umutiti 3 ovakve kore.Gotove i ohlađene kore preliti sa po 2 dl toplog mleka zaslađenog sa po 2 kašike šećera.

Za I fil je potrebno da žumanca umutite sa šećerom,dodajte gustin i sve to zakuvajte u mleku i napravite kremu.Kad se ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom,dodajte iseckanu čokoladu ,mleven orah i mlevenu plazmu.

Za II fil je potrebno da umutite šlag sa mineralnom vodom.Kad se čvrsto umuti dodajte mleko u prahu i izmiksajte.

Filovati :

kora,I fil,II fil,kora I fil,II fil,kora,I fil,II fil.
Dekorisati fondanom ili po želji !
Prjatno !